ההתקדמות בטכנולוגיית מזל"טים ותוכנת מיפוי מחוללת מהפכה בתעשיית הסקרים. כמות הנתונים שאנו יכולים לאסוף, והדיוק שאנו יכולים להשיג מעולם לא היו אפשריים בעבר. כמו כן, המהירות שבה ניתן לאסוף את הנתונים ולהפוך אותם מעולם לא הייתה מהירה יותר.
1. מיפוי מזל"טים מספק יותר נתונים.
מיפוי רחפנים מייצר פי 100,000 יותר נתונים בהרבה פחות זמן. כמות הנתונים העצומה מאפשרת יצירת מודלים, משטחים ו-TIN מדויקים ומפורטים ביותר. תוצרים אלו מאפשרים לתכנון ולתכנון להתקיים בסביבת תלת מימד שלמה ומדויקת. מדידות מסורתיות דורשות מידה רבה של אינטרפולציה ואקסטרפולציה כדי ליצור את המשטחים ובאמת אין דרך לדגמן מבנים קיימים. כל מי שבילה זמן ביצירת משטחים משיטות סקר מסורתיות יודע שזה יכול להיות מייגע ודי קשה, במיוחד אם צוות השטח שלך שכח לאסוף נקודות נתונים שהן קריטיות למודל המשטח שלך
2. מזל"טים מצלמים את כל אתר המדידה.
יתרון נוסף של מיפוי מזל"טים - כמעט ואין צורך לחזור לאתר כדי לאסוף נתונים חסרים. כל המידע כלול בענן הנקודות ובתמונה האורתוזוזאית. לא עוד שסתומים או ברזי כיבוי פספסו, עמודי תאורה או בורות ביוב. יכול להיות גם מקרה שבו אין צורך בפריט בזמן הטיסה, אבל כמה שבועות או חודשים לאחר מכן אתה מבין שאתה צריך את הנתונים האלה. הכל נמצא בענן כדי לשלוף אותו על שולחן העבודה ללא צורך בעבודת שטח נוספת.
"אין כמעט צורך לחזור לאתר כדי לאסוף נתונים חסרים... אין עוד שסתומים או ברזי כיבוי, עמודי תאורה או בורות ביוב שפספסו."
3. מהירות עצומה.
מהירות המסירה, 2-3 שבועות לעומת 4-6 ימים, והשלמות של מערכי הנתונים הופכים את מיפוי הרחפנים לעדיף בהרבה על שיטות המדידה המסורתיות. רוב פרויקטי הפיתוח הגדולים משתמשים כעת בבקרת מכונה המבוססת על מודלים תלת מימדיים. הרעיון הוא להשתמש בנתונים האלה כדי לדרג ולהתקין את המילוי עבור כבישים, חפירות ותיאר אגמים ואזורי שמירה.
מיפוי רחפנים מאפשר עדכונים שבועיים על ההתקדמות בהשוואה בין המודל המתוכנן למודל הממוף. זה מאפשר לך לקבל כמויות מדויקות ביותר שניתן להשתמש בהן כדי לחשב אפליקציות תשלום עבור הכנסת, העברה והסרה של חומרים מהאתר.
לא עוד "עומסים קלים" וספירת משאיות כדי להבין כמה חומר מועבר. הנה דוגמה לכמה בעיה זו יכולה לעלות לך.
ככל שהטכנולוגיה תתקדם יישומים נוספים יהיו זמינים. אנחנו כבר יכולים למפות וליצור מודלים תלת מימדיים של אתרים, מבנים ומבנים שהמהנדסים בצד השני של העולם ישתמשו בהם. באמצעות מציאות מדומה (VR) מהנדס בגרמניה יכול ללכת באתר מפעל או בקומה גבוהה מסחרית מבלי לעזוב את שולחנו. הוא יכול להרים אובייקט ממופה בתלת מימד ולבדוק ולמדוד אותו בזמן אמת כאילו הוא נמצא באתר. הטכנולוגיות קיימות, השתמשנו בהן בבית. החומרה היא החלק המסובך שכן רוב הדברים המתקדמים של העידן החדש עדיין דורשים כוח גרפי משמעותי שדורש דגמים מושחתים או מחשבים שולחניים משואבים.
Comments